top of page

Bli med på living lab-workshop på Glemmen!

tir. 11. feb.

|

Glemmen Videregående skole

FATE-prosjektet inviterer til den andre av fire living-lab workshoper i Østfold.

Bli med på living lab-workshop på Glemmen!
Bli med på living lab-workshop på Glemmen!

Tid og sted

11. feb. 2025, 13:00 – 17:00

Glemmen Videregående skole, Traraveien 13, 1605 Fredrikstad, Norge

Om arrangementet

Østfold fylkeskommune deltar i prosjektet FATE, finansiert av Norges forskningsråd                                                                                          

(From Awareness To Engagement: Young consumers in a sustainable food system) 


Workshopen er den andre av fire planlagte living labworkshoper i Østfold. Elever, skoleledelse, kantine- og skolepersonell og lokale matprodusenter inviteres for sammen å tenke innovativt rundt fremtidens skolekantiner, læring og verdikjeder for mat. Living lab’en har som mål å sammen skape idéer og teste ut samarbeid, som vil kunne bidra til mer økologisk, mer frukt og grønt, mer ferske råvarer og at dette i større grad kan komme fra lokale produsenter. Dette er i tråd med målene for kantinene i de videregående skolene i fylket.


Workshopen vil inneholde: Vise hvordan living lab-prosessen er tenkt å bidra til utvikling av mer bærekraftige matsystemer Gi innblikk i ulike aktørers idéer til hva som kan gjøres for å få til endring Presentere de fire «handlingsområdene» for hvor idéer til aktivitet kan utvikles (basert blant annet på tidligere datainnsamling/workshoper) Innenfor de ulike handlingsområdene arbeide med spørsmål knyttet til: Hvilke idéer til samarbeid, aktiviteter og løsninger kan bringe oss nærmere der vi vil være i framtiden? Hvilke idéer bør prioriteres å arbeide med, og hvordan skal vi realisere idéene? Informasjon og dialog om den videre living lab-prosessen.


Fire handlingsområder:

Ut fra den foregående living lab-workshopen m.m har forskerne identifisert følgende hovedområder for å jobbe med å få fram idéer og konkretisere handling for å nå fylkeskommunens mål om mer bærekraftig og sunnere mat i kantiner og bruk av mer lokal (økologisk) frukt, grønt m.m.:


1 - Fra jord til kjøkken: Hvordan få til mer samarbeid mellom lokale produsenter og kantiner? (fokus på etablering av kontakt, systemer for innkjøp/bestilling, logistikk etc.)


2 - Fra kjøkken til kantine: Hvordan få til nødvendig endring i lokaler, fasiliteter m.m. for å kunne motta, bearbeide og servere mer ubearbeidede råvarer, unngå matsvinn etc.?


3 - Fra kantine til elev: Hvordan få elever til å velge sunnere og mer bærekraftig mat i kantinene? (fokus på medvirkning, økt kunnskap, bevissthet, tilrettelegging, møteplass etc.)


4 - Matkultur og -stolthet: Hvordan bygge stolthet og kultur rundt mat gjennom kunnskapsøkning og involvering av barn og unge? (fokus matkultursenter for befolkningen, samarbeid mellom restaurant- og matfag og naturbruk m.m.)


Oppgi et førstevalg og et andrevalg for hvilken gruppe du ønsker å være på når du melder deg på.


Spørsmål og påmelding til Camilla Nordmo, Guldkorn: smakpaostfold@guldkorn.no innen 2.2


Spørsmål angående det faglige/innholdsmessige til Christine Hvitsand, Telemarkforskning: hvitsand@tmforsk.no


Del arrangementet

bottom of page