top of page
Search

Gratulerer til INSPIRIA med den nye matlabben!

Det ble en fantastisk åpning av den nye matlaben på Inspiria under kickoffen for Interreg-prosjektet Grensens Smaker den 24.–25. februar!


Den nye Matlaben på Inspiria science center
Den nye Matlaben på Inspiria science center


Et moderne skolekjøkken

Forrige uke var det åpning av den nye matlaben på INSPIRA science center. Deltagerne i prosjektet Grensens Smaker var så heldige å få være de første til å ta laben i bruk.


Den nye matlaben på Inspira er et moderne skolekjøkken som vil brukes til undervisning innen mat og helse for skoleklasser, samt være tilgjengelig for næringslivet til kurs, foredrag og sosialt samvær.


Rommet er utstyrt med seks matlagingstasjoner som gir elever og besøkende muligheten til å lære om matlaging i et praktisk og interaktivt miljø. I tillegg inkluderer matlaben et spiseområde hvor deltakerne kan nyte måltidene de har tilberedt, samt en egen stasjon dedikert til dyrking av krydderplanter, som fremmer forståelsen for bærekraftig matproduksjon.


En herlig gjeng i aksjon på matlaben
En herlig gjeng i aksjon på matlaben


Nye smaksopplevelser!
Nye smaksopplevelser!


Fikk prøve ny matlab

Deltagerne på kick-offen til prosjektet Grensens Smaker var de aller første som fikk teste matlaben, og mange av våre Østfoldprodusenter deltok.


Etter en lang dag med faglig påfyll og spennende foredrag senket vi skuldrene og fylte matlaben med engasjement, nysgjerrighet og smakfulle opplevelser. Deltakerne fikk være med på en aktiv matlagingsøkt ledet av kokk og matformidler Bård Greni, hvor lokale råvarer sto i sentrum. Det ble eksperimentert med nye smaker og råvarekombinasjoner og sammen lagde vi en fire retters middag.



Laksetartar fra Troll Salmon med grønt fra Lille Blad og egg fra Nybo Regenerative Gård
Laksetartar fra Troll Salmon med grønt fra Lille Blad og egg fra Nybo Regenerative Gård


Kyllingsuppe med grønnsaker med beitekylling fra Nybo Regenerative Gård og lokale grønnsaker. Suppen ble servert i DesignIce sine isglass laget av ren naturis fra Hemnessjøen
Kyllingsuppe med grønnsaker med beitekylling fra Nybo Regenerative Gård og lokale grønnsaker. Suppen ble servert i DesignIce sine isglass laget av ren naturis fra Hemnessjøen

Aperitif med eplemost og akevitt. Isbit av ren naturis fra DesignIce Norway
Aperitif med eplemost og akevitt. Isbit av ren naturis fra DesignIce Norway

Beitekylling fra Nybo Regenerative Gård, poteter fra Anonby Gård, sjy av soppsoya fra Skafferiet Innerst i Elva og grønt fra Lille Blad
Beitekylling fra Nybo Regenerative Gård, poteter fra Anonby Gård, sjy av soppsoya fra Skafferiet Innerst i Elva og grønt fra Lille Blad

Pannacotta med skogsbærsyltetøy fra Eplehagen Havna og sjy av innkokt eplemost fra Olseng Frukt og Bær og honning fra Kjartans Honning
Pannacotta med skogsbærsyltetøy fra Eplehagen Havna og sjy av innkokt eplemost fra Olseng Frukt og Bær og honning fra Kjartans Honning

Cerisa poteter fra Anonby Gård
Cerisa poteter fra Anonby Gård
Skogsbærsyltetøy fra Eplehagen Havna
Skogsbærsyltetøy fra Eplehagen Havna

Bård Greni ledet oss trygt igjennom kvelden
Bård Greni ledet oss trygt igjennom kvelden


En viktig satsning!

Matlabben på INSPIRIA Science Center i Sarpsborg er et viktig tilskudd for å fremme kunnskap om lokalmat, bærekraftig matproduksjon og smaksglede. Matlabben skal gi både skoleelever, lærere, matinteresserte og produsenter en arena for å lære mer om matkultur, innovasjon og bærekraftige løsninger.


Gjennom praktiske økter kan besøkende utforske hvordan lokale råvarer kan brukes på kreative måter – en viktig satsning for å styrke kunnskapen om og kjærligheten til mat produsert i regionen!


Vi i Guldkorn er stolte av å ha vært en del av åpningen og gleder oss til å se hvordan matlabben blir en viktig arena for læring og inspirasjon fremover!


Gratulerer igjen til INSPIRIA Science Center med denne spennende satsningen! 🎉



Se alle bildene fra kvelden her:







 
 
 

Commentaires


Guldkorn Smak på Østfold logo.png

© 2021 - Guldkorn

Guldkorn SA

co/Kalnes videregående skole

Sandtangen 85, 1712 Grålum

smakpaostfold@guldkorn.no

+47 975 00 512

Det beste fra havet, elvene, skogene og jorda. De fineste folka med den lange erfaringen og det luneste smilet.

Østfold er et bra sted! Vil du smake?

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page