top of page
Search

Smak på Østfold samles på UMAMI Arena

Updated: Mar 19

Fra 18. til 20. mars samles matprodusenter, kokker og lærlinger fra Østfold for å sette fylkets lokale smaker på kartet under UMAMI Arena – Norges største møteplass for mat- og drikkeindustrien. Med støtte fra Østfold Fylkeskommune har Guldkorn organisert en felles stand under fanen «Smak på Østfold», hvor ti produsenter fra hele fylket deltar.


-Vi ønsker å skape en arena der vi samlet viser frem Østfold som matdestinasjon og som en region som satser på rekruttering, utvikling og nyskaping innen matproduksjon og måltidsopplevelser, sier Camilla Nordmo, prosjektleder i Guldkorn



Veien frem til UMAMI Arena – samspill og nettverksbygging

Deltakelsen på UMAMI Arena er resultatet av målrettet nettverksbygging, samarbeid og forberedelser. Guldkorn har jobbet aktivt med produsenter, kokker og andre bransjeaktører for å skape en helhetlig presentasjon av Østfold som matregion.


Et viktig ledd i forberedelsene var Smaksverkstedet på Restaurant Curtisen i Halden, ledet av Sebastian Eng. Her fikk de ti produsentene muligheten til å bli bedre kjent med hverandre, presentere sine produkter og diskutere hvordan de kan skape unike smaksopplevelser sammen.


– Dette er ikke bare deltagelse på en messe, det er en strategisk satsing på relasjonsbygging og samarbeid. Gjennom Smaksverkstedet fikk produsentene testet ut hvordan deres produkter kan kombineres for å gi nye, spennende smaker, sier Nordmo.


Under samlingen fikk deltakerne også se de videreutviklede skissene til standen, som er utarbeidet i samarbeid med Panorama Oslo, og diskutere hvordan de best kan presentere seg på UMAMI Arena. Dagen ble dokumentert av et foto- og filmteam, og dette innholdet vil bli brukt i profileringsarbeidet frem mot messen.




Prosjektets mål: Økt synlighet, økt omsetning og lavere klimaavtrykk

Hovedmålet med deltakelsen på UMAMI Arena er å styrke lokalmatprodusentenes konkurransekraft og skape nye markedsmuligheter, særlig i storkjøkken- og HORECA-markedet (hotell, restaurant og catering).


Prosjektet bygger på tre kjerneområder:

  1. Økt omsetning for lokalmatprodusenter fra Østfold– Gjennom synlighet på messen og direkte kontakt med innkjøpere skal produsentene få nye salgskanaler og styrke sin posisjon i markedet.

  2. Lokalmat som en del av omdømmebyggingen av Østfold– Paviljongen skal vise frem Østfold som en matdestinasjon og en region som satser på rekruttering, utvikling og nyskaping innen matproduksjon og måltidsopplevelser.

  3. Bærekraftige valg i matkjeden– Kortreist mat gir lavere klimaavtrykk. Ved å fremheve de miljømessige fordelene ved å velge lokalt produserte råvarer, ønsker Guldkorn å bidra til mer bærekraftige innkjøpsvalg i offentlig sektor og privat næringsliv.


Disse produsentene representerer Østfold

På den felles Østfold-standen vil besøkende få møte følgende produsenter:

  • Gullpakka

  • Bamsrudlåven

  • Dyre Gård

  • Askim Frukt- og Bærpresseri 

  • Den Sorte Havre 

  • Odelia

  • Holli Mølle

  • Ek Gårdskjøkken

  • Lille Blad

  • Brødrene Ringstad


We Are Onna, Troll Salmon og Grønn Emballasje er også representert på UMAMI Arena med egne stander.


Sammen representerer disse produsentene mangfoldet og kvaliteten i Østfolds matproduksjon.


Offisiell åpning og smaksopplevelser

Messen åpnet torsdag 18. mars med felles program hvor ordførere, politikere og samarbeidspartnere var invitert til å delta. Åpningen av Østfoldstanden ble markert av fylkesvaraordfører Annette Lindahl Raakil, og det ble servert fingermat tilberedt av Sebastian Eng fra Curtisen, sammen med elever fra Mat- og Restaurantfag på Glemmen Videregående og lærlinger fra Østfold.


– Vi skal ikke bare snakke om Østfoldmat – vi skal gi folk en ekte smaksopplevelse. Vår stand skal bli et samlingspunkt for alle som er opptatt av kvalitet, kortreist mat og bærekraftige innkjøp, sier Nordmo.


Gjennom deltakelsen på UMAMI Arena fortsetter Guldkorn sitt arbeid for å fremme Østfold som en ledende matregion i Norge.


For mer informasjon om Guldkorns arbeid, besøk Guldkorn.no.



 
 
 

Opmerkingen


Guldkorn Smak på Østfold logo.png

© 2021 - Guldkorn

Guldkorn SA

co/Kalnes videregående skole

Sandtangen 85, 1712 Grålum

smakpaostfold@guldkorn.no

+47 975 00 512

Det beste fra havet, elvene, skogene og jorda. De fineste folka med den lange erfaringen og det luneste smilet.

Østfold er et bra sted! Vil du smake?

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page